Actualitate

Spitalul din Singureni, după un amplu proces de modernizare, va deveni cămin de bătrâni

Chiar dacă va deveni cămin de bătrâni, asta nu înseamnă că imobilele trebuie abandonate până atunci. Spitalul de Boli Infecţioase de la Singureni se află într-un amplu proces de modernizare, în prezent lucrându-se la înlocuirea completă a acoperişului pavilionului central. În plus, au fost montate zeci de panouri solare pentru asigurarea apei calde. De mai bine de 200 de ani, pavilionul central al Spitalului Singureni a avut aceeaşi destinaţie, aceea de unitate medicală, iar de peste 27 de ani a rămas spital de boli infecţioase. De foartă multă vreme, nu au mai fost făcute lucrări de investiţii la imobilul-monument istoric, până în prezent, când, cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi de la Ministerul Sănătăţii, se acţioneză la înlocuirea acoperişului.

Chiar dacă pavilionul central a devenit deci o clădire ce nu mai poate găzdui pacienţi, din cauza lucrărilor de reabilitare, cei internaţi acolo au fost mutaţi în secţiile unde nu sunt făcute investiţii. Astfel, activitatea în Spitalul de Boli Infecţioase se desfăşoară în continuare în condiţii normale, ne-a declarat managerul Dragoş Chivu. Potrivit acestuia, investiţiile la acoperişul pavilionului central ar putea fi finalizate la sfârşitul lunii noiembrie. În plus, până acum, s-a reuşit înlocuirea completă a reţelei de apă potabilă, iar în circa trei luni, după ce Guvernul va da o hotărâre în acest sens, Spitalul Singureni va intra într-o altă etapă a modernizării, în vederea transformării în cămin de bătrâni.

Unitatea medicală are un număr de 40 de paturi la secţia de contagioase şi alte 10 la imunodeprimaţi. Toate pavilioanele spitalului au în acest moment apă caldă produsă cu ajutorul panourilor solare. 30 de panouri au fost montate pe secţii, iar alte 10 pe laboratorul de analize. Alte patru panouri, de această dată fotovoltaice, vor fi amplasate în vederea obţinerii energiei electrice.

Panourile au fost montate prin intermediul unui proiect al Consiliului Judeţean, denumit „Eficientizare consum de energie termică la Spitalul Boli Infecţioase  Singureni” , finanţat prin  „Programul de înlocuire sau de completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului”. Valoarea finanţării prin Administraţia Fondului de Mediu se ridică la peste 280.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!