web analytics

Stop țigărilor de contrabandă! Polițiștii giurgiuveni desfășoară, în mod constant, activități de combatere

Contrabanda cu țigări este o zonă infracțională aflată permanent în atenția polițiștilor giurgiuveni, care și-au propus să abordeze toate laturile ilicite, începând cu rețelele importante care procură și introduc în țară, până la distribuitorii stradali care creează o stare de disconfort public.

Astfel, numai de la începutul anului, polițiștii giurgiuveni au destrămat un număr de 5 rețele de contrabandiști de țigări, efectuând 46 de percheziții domiciliare, inclusiv în județul Suceava.

În aceste cauze, s-au dispus măsuri preventive pentru 27 de persoane.

De asemenea, în cadrulactivităților desfășurate în operațiunile complexe, s-au executat 5 acțiuni de prindere în flagrant a persoanelor care transportau țigări de contrabandă, în urma cărora au fost confiscate 376.060 de țigarete.

Totodată, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, prin activitățile zilnice desfășurate în teren, au confiscat, numai în cursul anului 2018, peste 40.000 de țigarete de la un număr de 26 de distribuitori, care sunt cercetați pentru infracțiuni la acest regim.

Pe lângă activitățile desfășurate în teren, care se materializează prin confiscarea cantităților de țigări găsite asupra distribuitorilor stradali și întocmirea actelor procedurale, zilnic, sunt adunate informații care sunt exploatate și asamblate în probatoriul complex, privind activitățile infracționale ale rețelelor importante, care aprovizionează piața.

Documentarea activității de contrabandă presupune un volum mare de activități, având mîn vedere ramificația grupărilor implicate, necesitatea colaborării cu autoritățile din țările din care provin țigaretele, aspecte ce se află permanent în atenția poliției giurgiuvene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.