web analytics

Strategia PSD pentru Congres: Geaba vii, geaba te duci, geaba rupi niște papuci!

Eu cu cine votezPreocupați de scamele din ograda PNL, social-democrații  nu văd gunoaiele din  propriile conștiințe, continuând într-o decadență  morală și politică ce frizează, uneori, patologicul.

Astfel, este mai ușor să afli ce fac alte partide în interiorul activității lor, decât să știi, sau să recunoști, că la tine este dezastru. Mai mult, combătând în același mod și chiar mai rău niște critici care, de fapt, s-au dorit a fi doar observații, pe fondul unor adevăruri, se înțelege a fi vorba de scuze. Iar cine se scuză…..

Diferența, însă, dintre acuzele reciproce  ale PNL și PSD este următoarea: primii acuză un mod de guvernare păgubos, ce afectează nu doar cetățenii țării ci și imaginea României în Europa, puternic șifonată de calitatea de inculpat a premierului, în timp ce  social-democrații  critică vehement o anume atmosferă neconsensuală între copreședinți și membrii PNL. Acceptând că în interiorul PNL lucrurile n-ar fi prea roz, situația nu se compară deloc cu ceea ce se întâmplă în PSD. Lideri inculpați, condamnați, lipsiți de demnitate și onoare pentru a se retrage, măcar din respect pentru ei, dacă nu pentru români și restul Europei. Mai mult, într-o acțiune formală, ce nu are nimic comun cu democrațiea, își târăsc electoratul pentru a vota, de fapt, ce? Pe Liviu Dragnea, care și cu vot și fără vot este, deja, președinte? O asemenea umilință  a propriilor membrii nu s-a mai înregistrat, oficial, ca acum, decât pe vremea comuniștilor, care votau, tot la un fel de Congres,  cu toată dragostea, același președinte pentru Republică. Modelul a fost păstrat, din păcate, de PSD și după 25 de ani de la revoluție, membrii săi  de partid mergând „cu aceeași dragoste” la Congres, doar pentru ca președintele lor, de astăzi, să-și ceară scuze că este singurul candidat.

Iar cum ideologia de partid este una de la vlădică până la opincă, social-democrații giurgiuvenii alocă timp prețios discreditării copreședinților PNL local, Dumitru Beianu și Gheorghe Ștefan. Dacă au reușit sau nu acest lucru este foarte greu de știut însă, cât privește chelul, cu siguranță, acesta a rămas cu mâna pe cap.

 1. Boerescu Mihnea - consilier judetean 10 octombrie 2015, 0:05

  Imi amintesc …prin ’87-88 trebuia la liceu sa votam Presedintele unei organizatii parca UTC.
  Si cand m-am aplecat peste catedra sa bifez mi s-a aratat coloana unde sa pun „da” iar cea de „nu” era acoperita cu o foaie de hartie.
  Si rezultatul a fost , dupa numaratoare , „surpriza ” extrema : au fost mai multi de „da” decat elevi in clasa….hahaha
  …ca doar ei tin urnele ,ei le varsa , ei inumara…ei anunta rezultatul
  fraieresti TU cititorule daca puni botu’ la mascarada asta de democratie…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.