web analytics

Sunt create premisele unei fraude electorale masive

iohannis

Klaus Iohannis a anunţat marţi, 5 august, că partidul pe care îl conduce a dat în judecată guvernul pentru aprobarea Ordonanţei 45/2014, ordonanţă care modifică nepermis legislaţia specifică alegerilor prezidenţiale.

”PNL a făcut, imediat de cum a apărut ordonanţa, apel la Avocatul Poporului pentru a ataca acest act normativ, dar, din păcate, nu s-a întâmplat nimic. Aşa că ne-am simţit obligaţi să atacăm noi, liberalii, acest act normativ aberant. Pentru că într-un stat democratic precum România, este incalificabil ca guvernul actual, condus de viitorul candidat la funcţia de preşedinte al statului, să modifice, cu doar câteva luni înainte de scrutin, legislaţia care se referă tocmai la alegerile prezidenţiale.”, a precizat Iohannis.

Preşedintele PNL nu a uitat să adauge: ”Dacă acest act normativ rămâne nesancţionat, Victor Ponta, prin instrumentele guvernamentale, şi-a creat un avantaj electoral major, lucru pe care noi, dar şi Comisia de la Veneţia, îl considerăm inacceptabil. Dacă nu se schimbă nimic referitor la Ordonanţa 45/2014, vor fi create premisele unei fraude electorale masive prin încurajarea votului multiplu. Guvernul actual ajunge în postura să schimbe un articol de lege care introduce posibilitatea de a vota oriunde în ţară. Este suficient să redactezi o declaraţie pe propria răspundere că nu ai votat niciunde în altă parte şi nici nu vei vota altundeva şi votul îţi este luat în considerare. Aşa ceva nu are menirea decât să încurajeze turismul electoral.” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.