web analytics

TIME TO MOVE: Componentele programului ERASMUS+

Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu a derulat, în perioada 1-31 octombrie 2017, activități de informare privind experiențe internationale, stagii de formare în străinătate prin intermediul componentelor programului ERASMUS+, oportunitățile oferite de programul Eurodesk, în cadrul Campaniei TIME TO MOVE.
Elevii şi cadrele didactice din trei licee din județ, Liceul Tehnologic “Tiu Dumitrescu” Mihăilești, Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” Bolintin Vale și Liceul Teoretic “Tudor Vianu” Giurgiu,  au obținut informații despre posibilităţile multiple de participare la stagii de perfecționare, studii în străinătate, stagii profesionale şi de muncă, de voluntariat, precum şi despre parteneriatele educaţionale în vederea colaborării cu alte şcoli din Europa!
În legătură cu elemente și caracteristici, termene limită și documente de referință pentru toate cele trei acțiuni ale programului ERASMUS+, poate fi accesat următorul link: 
http://www.erasmusplus.ro/
Portalul European de Tineret, gestionat și actualizat de programul Eurodesk, reprezintă o resursă foarte importantă de informații cu referire la acțiunile ce se pot desfășura cu și pentru tineri în cadrul celor 9 teme și domenii de interes, teme și domenii care vizează: voluntariat, muncă, educație și formare, implicare, cultură și creativitate, sănătate, incluziune socială, o perspectivă globală, călătorii, precum și la pașii ce trebuie urmați în vederea participării la un proiect european destinat lor. 
Sunt prezentate oportunitățile de mobilitate oferite de proiectele europene în general,dar și proiecte destinate tinerilor pentru a deveni cetățeni activi ai Europei, în special. 
O mare parte dintre aceștia doresc să fie implicați în acțiuni, activități și stagii de voluntariat într-o țară europeană, chiar să studieze în Europa. Există dorința de a lucra în străinătate după finalizarea cursurilor, indiferent de domeniul de activitate. Sunt conștienți de utilitatea stagiilor în străinătate, valorifică oportunitățile pe care parteneriatele le oferă și doresc participarea la stagii îndelungate de practică profesională, de 3 săptămâni, sau chiar în stagii de voluntariat de până la un an. 
       Va transmitem aceste informatii in speranta ca ne veti ajuta prin publicatiile dvs., sa  ii constientizam pe tinerii  giurgiuveni in legatura cu  oportunităţile pe care le oferă acum Portalul European pentru Tineret, programul Eurodesk şi toate acţiunile cheie ale programului ERASMUS+ vizând formare și dezvoltare personal.  Elevii, cât și ca studenții, pot vizita următoarele pagini:
În plus, pentru cei care au împlinit vârsta de 18 ani și vor o experiență de voluntariat specială, pot afla  mai multe informații despre ce este Corpul European de solidaritate, urmând link-ul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.