web analytics

TRIPLĂ SEMNIFICAȚIE PENTRU ROMÂNIA: ZIUA INDEPENDENȚEI, ZIUA VICTORIEI ȘI ZIUA EUROPEI

9 Mai este o zi încărcată simbolic, astăzi celebrându-se trei evenimente de o importanță istorică deosebită. Sunt momente în viața unui popor care dau sens acelui neam și-l fac etern.

Există momente în viața unei lumi care dau sens istoriei acelei lumi și o fac mai bună, mai vrednică, mai demnă. 9 Mai înseamnă acest lucru pentru România, pentru Europa, pentru lumea întreagă.

Semnificațiile sale profunde –  Ziua Independenței, când România devine stat independent, Ziua Victoriei, care marchează victoria puterilor aliate în fața Germaniei naziste și Ziua Europei, sunt rădăcinile a ceea ce noi sărbătorim astăzi.

Sunt mândru, ca român, pentru destinul pe care acest popor și l-a croit, cu sacrificii pe care nimeni nu le poate măsura.

Va invit să ne îndreptăm gândurile noastre către aceia care ne-au apărat viața, demnitatea și libertatea cu prețul vieții. Să ne facem o datorie de onoare din a nu-i uita niciodată și a-i rememora cu respect și gratitudine pe aceia care au luptat pentru ca noi, astăzi, să avem o țară, să fim un popor și să ne putem mândri cu o identitate națională fundamentată pe valori creștine și morale, într-un peisaj european.

Comisar șef de poliție Cătălin Țone,

împuternicit Inspector Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.