web analytics

VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ! si pentru copiii institutionalizati

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat activități care vizează prevenirea victimizării minorilor și creșterea siguranței acestora, pe perioada vacanței de vară.

Marți, 10 iulie a .c., polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități în cadrul Programului de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor la Centrul de plasament din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu „Casa Albastră”, din municipiul Giurgiu.

Activitatea vizează creșterea gradului de siguranță al tinerilor din județ, informarea elevilor aflați în taberele școlare, în centre de agrement, spații de joacă și nu în ultimul rând a celor instituționalizați în centrele de plasament și casele de tip familial, cu privire la formele delincvenței juvenile, siguranța navigării pe internet și prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii au discutat cu copiii aspecte legate de riscurile la care aceștia se expun atunci când părăsesc în mod voluntar centrele, fără încuviințarea profesorului supraveghetor, dar și despre importanța respectării regulilor de circulație.

De asemenea, polițiștii le-au transmis copiilor mesaje privind comportamentul pe perioada vacanței de vară, i-au sfătuit să se implice în cât mai multe activități culturale și sportive în scopul dezvoltării unei atitudini prosociale și dezvoltării unei personalități marcată de respect social și performanță educațională.

Pentru perioada vacanței de vară, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu recomandă copiilor:

·        Nu legați prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intrați în anturaje dubioase!

·        În drumeții, nu vă îndepărtați de grup sau de persoana adultă care vă însoțește!

·        Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini ( parcuri, terenurile de sport, curtea școlii sau a grădiniței, etc.)

·        După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!

·        Traversați strada numai pe trecerea de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.