web analytics

Vesti de la politie

BUCUREȘTEAN CERCETAT DUPĂ CE A CONDUS UN AUTOTURISM DEȘI AVEA PERMISUL REȚINUT

 Polițiștii cercetează un bărbat de 48 ani, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, deși avea permisul de conducere reținut.

Vineri, 19 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii giurgiuveni au oprit pentru control, un autoturism condus de către un bărbat de 48 ani, din municipiul București.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice al unui autovehicul având permisul de conducere reținut.

A ACCIDENTAT UN BICICLIST ȘI NU POSEDA NICI PERMIS DE CONDUCERE

 Un bărbat de 42 ani, este cercetat de polițiști după ce în urma unui eveniment rutier, a accidentat un tânăr de 9 ani. Conducătorul auto nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Vineri, 19 octombrie a.c., în jurul orei 18.10, un bărbat de 42 ani, din comuna Găiseni, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Găiseni, a accidentat un tânăr de 9 ani, din aceeași localitate, care se deplasa în calitate de biciclist pe partea carosabila, în aceeași direcție de mers.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a tânărului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

A CONDUS AUTOTURISMUL AVÂND O ALCOOLEMIE DE 2,32  MG/L ALCOOL PUR ÎN AERUL EXPIRAT

 Polițiștii cercetează un tânăr de 29 ani, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Vineri, 19 octombrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic, pe Drumul Județean 601A, în localitatea Joița, județul Giurgiu, un tânăr de 29 ani, din localitatea Joița, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  de 2,32  mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui auto sub influența băuturilor alcoolice.

RECOMANDĂRI PENTRU UN WEEKEND ÎN SIGURANȚĂ

 Combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și salvarea de vieți sunt priorități ale Poliției Române, de aceea pentru a ajunge în siguranță la destinație polițiștii vă recomandă:

 • planificați-vă atent traseul pe care îl veți urma;
 • verificați starea autovehiculului, asigurați-vă de buna funcționare a acestuia;
 • nu uitați triunghiurile reflectorizante, stingătorul de incendii și trusa medicală de prim-ajutor;
 • nu uitați permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autovehiculului și polița de asigurare obligatorie auto ( RCA);
 • pentru opriri, alegeți locurile de parcare special amenajate sau zonele bine iluminate;
 • autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta;
 • dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp, nu lăsați cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului;
 • nu luați în mașină persoane necunoscute și mai ales pe timpul nopții;
 • când aveți sau când vi se semnalează vreo defecțiune tehnică, luați-vă toate măsurile de siguranță pe durata remedierii acesteia;
 • dacă pe traseu sesizați ceva suspect, iar situația nu vă permite să interveniți, anunțați imediat Poliția la numărul unic de urgență 112;
 • respectați indicațiile polițiștilor aflați în trafic și alegeți, pe cât posibil, rutele ocolitoare mai puțin aglomerate.

ATENŢIE !!!

 • Circulați cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularitățile de drum și trafic generează accidente grave de circulație;
 • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele;
 • Folosiți centura de siguranță! Acest accesoriu vă poate salva viața;
 • Nu conduceți mașina când sunteți obosiți! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitați pe cât posibil să circulați, pe distanțe lungi, noaptea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.