web analytics

Vin bani pentru şcoli, licee şi microîntreprinderi. Zeci de milioane de euro doar pentru regiunea Sud Muntenia

_DSC0249-001150 de milioane de euro vor ajunge la primăriile din România pentru finalizarea lucrărilor la şcoli şi licee. Cu aceşti bani pot fi făcute investiţii şi la zeci de unităţi de învăţământ din judeţul Giurgiu.
Administrator public al judeţului, liderul liberalilor din municipiu, Dumitru Beianu, a anunţat vineri, 14 martie, în conferinţă de presă, că cele 150 de milioane de euro vor veni prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Sesiunea de depunere a proiectelor a fost deschisă pe 12 martie şi se încheie pe 16 martie, iar regiunii Sud Muntenia îi revin aproape 25 de milioane de euro.
Este o veste bună pentru Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, a spus Beianu, dar şi pentru mai multe unităţi şcolare din judeţ.

„Prin alocarea acestei sume, aproximativ 20 de şcoli din judeţul Giurgiu vor putea fi finalizate. Ghidul de finanţare a fost îmbunătăţit, astfel încât se vor accepta parteneriate semnate între şcoală- ca şi beneficiar al lucrării- şi autoritatea locală din zona de competenţă, pentru a asigura cofinanţarea şi a prelua derularea acestui proiect. Ne bucurăm că, aceasta fiind soluţia, într-un termen destul de scurt, probabil 1 an, să fie finalizate lucrările de la Colegiul <<Ion Maiorescu>>, lucru pe care nu-l aşteaptă doar elevii şi dascălii de acolo, ci întreaga comunitate”, a precizat el.

Pe de altă parte, Dumitru Beianu a reamintit faptul că au fost deschise sesiunile de depunere a proiectelor în cazul a altor 5 programe, unul denumit „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” ce are un buget de circa 23 de milioane de euro, 13,5 milioane revenind regiunii Sud Muntenia. În acest caz, toate informaţiile pot fi găsite la Centrul de Afaceri Transfrontalier „Danubius” Giurgiu, a spus Beianu. Liberalul a mai anunţat şi că sunt alte 4 programe naţionale ce pot fi considerate pârghii de dezvoltare ale societăţilor nou-înfiinţate.

Forum pentru cei care vor să îşi spună părerea despre viitorul Casei Tineretului

Dumitru Beianu a vorbit, însă, la conferinţa de presă de vineri, şi despre proiectele de viitor ale Consiliului Judeţean. Dintre acestea, 9 vizează tot atâtea drumuri judeţene. Apoi, el a venit cu veşti bune despre Casa Tineretului.  „Vom deschide, probabil în maximum două săptămâni, un forum ce va permite să inventariem cât mai multe opinii despre funcţiunile ce trebuie incluse în Casa Tineretului, unul dintre proiectele vizate de mulţi ani şi pe care, din lipsa fondurilor, nu l-am putut finaliza, dar care, în perspectivă, se doreşte a fi un proiect important pe Programul Operaţional Regional”, a mai spus Beianu.

Tot pentru tineri, este în pregătire un proiect ce vizează înfiinţarea unui Centru de Excelenţă la Bucşani, dar şi un altul privind o Tabără de Vară la Slobozia. „La Consiliul Judeţean, şi îmi doresc foarte mult să existe aceeaşi preocupare şi la nivelul Primăriei municipiului Giurgiu, există o echipă foarte competentă, de specialişti cu realizări certe, care vor face lucruri uneori de-a dreptul spectaculoase de care vom putea să fim mândri cu toţii”, a mai spus Beianu.

Urmăriţi mai mult din declaraţiile lui Dumitru Beianu pe această temă, într-o Ediţie Specială, vineri seara, imediat după ştiri, la Valahia TV (www.valahiatv.ro )

Cătălina Sfetcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.