Vino alături de Nestlé România și partenerii săi în acțiunea de ecologizare în zona piciorul Podului Prieteniei din Giurgiu

Giurgiu, 6 iunie 2019 – Nestlé România alături de partenerii săi ManagerdeMediu.ro, Garda Națională de Mediu, Administraţia Naţională ,,Apele Române”, Primăria Municipiului Giurgiu și Asociația Prietenii de lângă tine vor sărbători Ziua Mondială a Oceanelor curățând zona din apropierea piciorului Podului Prieteniei din Giurgiu în data de 8 iunie. Sunt invitați la eveniment toți cei care vor să ajute la protejarea celei mai importante resurse a viitorului.  

Acțiunea de ecologizare va avea loc pe 8 iunie, lângă piciorul Podului Prieteniei, începând cu ora 9:30. Detalii pot fi găsite pe pagina Nestlé România (facebook.com/Nestle.Ro) sau în evenimentul dedicat. Proiectul face parte din angajamentul pe termen lung al Nestlé de a proteja mediul înconjurător și de a preveni eliminarea deșeurilor în mări, oceane și căi navigabile. Acțiuni de ecologizare a malurilor Dunării și a plajelor de la Marea Neagră vor fi făcute și de către Nestlé Austria, Nestlé Serbia și Nestlé Bulgaria cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor.

Organizația Națiunilor Unite a anunțat că reducerea materialelor plastice de unică folosință este una dintre problemele prioritare care trebuie gestionate pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător pe termen lung. Ambiția companiei Nestlé la nivel global este de a avea ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile până în anul 2025. În acest sens, Nestlé a creat Nestlé Institute of Packaging Sciences, un centru de cercetare dedicat descoperirii și dezvoltării unor soluții de ambalare funcționale, sigure și ecologice. Acesta reprezintă un pas important în îndeplinirea angajamentului companiei de a-și atinge obiectivele propuse.

Deșeurile din plastic reprezintă una dintre cele mai mari probleme de sustenabilitate la nivel global.  Ea poate fi rezolvată doar printr-o abordare colectivă. Găsirea soluțiilor pentru reducerea deșeurilor și protejarea mediului înconjurător reprezintă o prioritate pentru noi. Credem că reducerea impactului asupra mediului este posibilă, de aceea ne-am propus ca până în 2020 să atingem obiectivul de zero deșeuri depozitate la groapa de gunoi,” a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Ziua Mondială a Oceanelor este sărbătorită la nivel global pentru a reaminti tuturor rolul important pe care îl au oceanele, respectiv apele planetei în viața de zi cu zi. Scopul este de a informa publicul despre impactul acțiunilor umane și de a dezvolta o mișcare mondială pentru a proteja resursele de apă ale lumii.

Colectarea selectivă a deșeurilor reprezintă o acțiune responsabilă a fiecărui consumator, atât în mediul casnic cât și în cazul ieșirilor în natură.. Colectarea responsabilă a deșeurilor, reprezintă sustenabilitatea existenței resurselor necesare generațiilor viitoare” a declarat Vali Dragomir, Director al ManagerdeMediu.ro.

Despre Nestlé

Inițiativele globale Nestlé

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu.

Nestlé for Healthier Kids

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos – SETS”.

Nestlé needs YOUth

Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Performanța de mediu

Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.