web analytics

Vizita la Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si  Academia Romana

 Vineri, 13 aprilie un numar de 28 elevi ai Colegiului Național Ion Maiorescu insotiti de Doamnele Profesoare: Anton Corina – Director Adjunct, Badarau Claudia, Violeta Grozea , Ilie Mihaela,  Mănăilă Maria, Bădărău Claudia si Pr. Tudor Georgian au fost in vizita la Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si  Academia Romana.

In prima parte a zilei tinerii  au participat la prezentarea cu titlul: ”life as a diplomat”, sustinuta de dl. Scott Reese, Atasat Cultural al Ambasadei Statelor Unite ale Americii.  Prezentarea  a fost insotita de discutii pe tema dezbatuta.

Vizita a continuat la Academia Romana unde au fost primiti de Dl. Bogdan Cristea – Seful Serviciului Cancelarie si de Doamna Carmen Dobre  – Seful Biroului Presa ce le-au prezentat elevilor istoria infiintarii acestei institutii, aula, muzeul dar si lucrari editorial reprezentative (dictionarul limbii romane, manuscrisele eminesciene in facsimil etc. )

De asemenea le-au vorbit elevilor despre dragostea pe care trebuie sa o avem fata de tara si de biserica, pentru ca tinerii sa fie educati in sensul respectarii valorilor traditionale si a afirmarii propriei identitati religioase, culturale si nationale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.