Vlad Voiculescu şi Emil Moise, oameni care chiar au schimbat ceva

gala_g3p_45316500A şasea ediţie a Galei Premiilor Participării Publice, eveniment organizat de Centrul de Resurse pentru participare publică la Muzeul Naţional de Artă Contemporană Bucureşti, a suscitat un interes vădit crescut faţă de anii precedenţi, poate şi datorită mesajului cât se poate de abrupt: ”Dacă vrei să schimbi ceva, nu mai sta în banca ta!”

Au fost înscrise în competiţie 46 de poveşti care vorbesc despre protecţia mediului înconjurător, de sănătate, educaţie, dezvoltarea oraşelor, exploatarea iraţională a resurselor naturale sau modificarea legii partidelor. 46 de poveşti care ar putea fi, sincer, expuse publicului larg fără teama că ar plictisi.

Ei bine, dintre toate aceste poveşti care au implicat aproximativ 300 de persoane reunite sub forma unor asociaţii, societăţi, reţele, grupuri, iniţiative, s-au detaşat două personalităţi, practic două individualităţi care au condus două campanii naţionale.

Primii doi câştigători ai Galei Participării Publice se numesc Vlad Voiculescu şi Emil Moise. Primul a condus Campania Naţională ”Reţeaua Citostaticelor” care a generat două ordonanţe de urgenţă prin care au fost asigurate fondurile necesare achiziţionării unor medicamente citostatice esenţiale, medicamente care lipseau cu desăvârşire în România.

Cel de-al doilea, Emil Moise, a fost recompensat pentru campania ”David şi Goliat”, campanie prin care participarea elevilor la ora de religie în şcoli a devenit opţională, conform deciziei Curţii Constituţionale.

  1. Buna seara! Va multumesc pentru evidentiere!
    Emil Moise

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.