Zi de hram la Biserica din lemn din curtea Spitalului judetean

Biserica din lemn din curtea Spitalului judetean de Urgenta Giurgiu, de ziua Sfântului Mucenic Pantelimon, şi-a sărbătorit hramul. Peste 100 de credincioşi au avut bucuria să participe la Sfânta Liturghie oficiată de preotul Livu Neacsu împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în altarul de vară construit lângă biserică.

Şi în acest an, credincioșii giurgiuveni au luat parte în număr mare sambata, 27 iulie, la slujba de la Biserica de lemn din curtea Spitalului județean Giurgiu unde a fost sărbătorit hramul Sf. Mare Mucenic Tămăduitorul Pantelimon. Slujba a fost oficiată de către un sobor de preoți in frunte cu preotul Liviu NEACȘU. Inca de la primele ore ale diminetii, oamenii au venit la biserică unde s-au rugat pentru sănătatea lor și a celor apropiati. Adunaţi în număr mare pentru a sărbători hramul bisericii, credincioşii s-au bucurat, cei mai multi imbracati în tradiţionalele costume populare, de slujbă și de manifestarile desfășurate in aceasta zi.

La finalul ceremonialului religios, credinciosii au ascultat cuvantul preotului Liviu Neacsu, el insusi un trimis al lui Dumnezeu gata oricând să aline suferințele oamenilor aflați pe paturile spitalului , care a făcut trimitere la  Sfântul Pantelimon,  „doctor fără de arginţi”, ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor.

Preotul Neacsu a amintit în cuvântul de învăţătură despre puterea tămăduitoare a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, oferindu-le credincioșilor câteva sfaturi despre grija pe care trebuie să o avem față de sănătatea trupească.
Viața Sfântului Pantelimon a fost prezentată credincioșilor si de unul dintre preoti, venit tocmai de la o parohie din judetul Arges, care i-a îndemnat pe cei prezenți să aibă drept model pe acest mare mucenic al lui Hristos.

 La finalul slujbei, credinciosii s-au miruit  si au fost poftiti la pranzul organizat special pentru hramul bisericii. La eveniment au luat parte si autoritati locale.

Trebuie spus ca, aceia care se bucură de existenţa acestui sfânt lăcaş de cult sunt bolnavii internaţi la Spitalul Județean Giurgiu, personalul medico-sanitar şi auxiliar din această instituție, precum şi toţi credincioşii din municipiu ce păşesc pragul acestei biserici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.