Ziua Drapelului, sărbătorită în centrul oraşului

Giurgiuvenii au luat parte marti, 26 iunie, la manfestarile ocazionate de Ziua Drapelului National, manifestari organizate in Piata Tricolorului.

Drapelul naţional a fost coborat în seara zilei de luni, 25 iunie, şi dus la Catedrala “Adormirea Maicii Domnului”, pentru a fi sfințit. Marti, 26 iunie, începând cu ora 09.00, evenimentul a debutat cu onorul militar, discursul despre semnificatia zilei, o slujbă de sfinţire a tricolorului; Garda de onoare a adus drapelul naţional în faţa Primăriei unde a fost sfintit si ridicat pe catarg.

Au participat la eveniment: oficialităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate,  asociaţii şi organizaţii non guvernamentale, cadre militare active şi în rezervă, veterani de război, persoane civile. Evenimentul a fost organizat de Centrul Militar Judeţean în parteneriat cu Primăria Municipiului si Institutia Prefectului.

***

Începând din anul 1998, în fiecare an, pe 26 iunie se sărbătoreşte Zilei Drapelului Naţional al României.

Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor; cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect. Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.