web analytics

Ziua Imnului Național al României – „Deșteaptă-te române!”, sărbătorită și la Giurgiu

În fiecare an, la 29 iulie, se sărbătorește Ziua Imnului Național al României – „Deșteaptă-te române!”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

Cu acest prilej, în Piața Tricolorului din municipiul Giurgiu a fost oficiată o slujbă de Te Deum de un sobor de preoţi, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, a cadrelor militare şi a giurgiuvenilor veniţi să asiste la manifestare.

Alocuţiunea de deschidere privind semnificația evenimentului, anunțarea persoanelor participante și a cadrului specific în care are loc ceremonia – prezintă Consilier Primăria Giurgiu – Laura Nicolescu. Despre simbolistica versurilor “Imnului Național al României”; scurt istoric și semnificația imnului a vorbit consilier superior Ion BĂLAN, Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Giurgiu.

Au urmat, conform programului: intonarea “Imnului Național” de către Fanfara Centrului Cultural “Ion Vinea”, Corul Pensionarilor și participanți; actiunea incheindu-se cu defilarea Gărzii de Onoare si a plutoanelor de jandarmi, pompieri si politisti locali.

Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Național al României – „Deșteaptă-te române!”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.