web analytics

Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, sărbătorită în Piaţa Centrală. Pregătirile sunt in toi

Zeci de producători agricoli autohtoni urmează să-şi ofere spre vânzare produsele, marţi, 10 octombrie 2017, începând cu ora 10.00, în Piaţa Centrală din municipiul Giurgiu, cu ocazia Zilei naţionale a produselor agroalimentare româneşti. Sărbătorită pentru prima dată în acest an, pe 10 octombrie, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost institută prin Legea nr. 168 din 12 iulie 2017. Potrivit expunerii de motive a proiectului întocmit de iniţiatorii actului normativ, stabilirea acestei sărbători are drept menire stimularea producătorilor autohtoni, „prin valorificarea propriilor produse către consumatori şi stimularea acestora pentru a produce calitativ şi cantitativ pentru viitor”.

La Giurgiu, evenimentul este organizat de Directia pentru Agricultură Judeteană Giurgiu, în parteneriat cu Institutia Prefectului, Consiliul Judetean Giurgiu si Primaria municipiului.

“Organizăm acest târg cu ocazia Zilei naţionale a produselor agroalimentare româneşti în Piaţa Centrală din municipiu şi vrem să atragem acolo câţi mai mulţi producători. Vom aduce producătorii autohtoni din judeţ cu tot felul de produse. Ne dorim să răspundă cât mai mulţi la invitaţia noastră”, a declarat Stelea Coşoi, directorul DAJ Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.